Kycklinggryta gjort påresterna av gårdagen helstekta kyckling. Kyckling och lök bryns på svag värme. Här är ett förslag på vad du kan göra med resternapå din överblivna fågel sedan du till och med tröttnat på att fylla matlådan med rester
Principen att slänga i vad rester man har och kanske förstärka med grädde eller tomatsås och kanske någon grönsak, lök eller vitlök går att applicera på nästan vilka rester som helst
Pastasallad med en krämig dijondressing, och alla grillade rester. Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela via LinkedIn (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window) Dijondressing
Mitt i packning av flyttlådor har i alla fall jag annat att klura på än piffig mat. Tyvärr. Men vilken tur att det blev lite tomatsås kvar från pizzan här om kvällen
En stor bov i det här är att vi är för dåliga på att använda matrester som legat lite för länge i kylskåpet och känner oss osäkra på att äta mat efter att bästa före datumet gått ut eller när grönsakerna börjar se lite fula ut
Hur gör Du med resterna. Men jag slänger inte de bitarna utan lägger de i plastpåsen och in i frysen. Efter jag "samlat" flera sådana "påsar", tar jag ut dem från frysen och kokar dem direkt tills köttet är färdigkokt och lossnar från ev
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj påresterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.