I dag får ni steken och den örtslungade potatisen som är urgod att göra av färskpotatisen. Sen äter han såklart med god aptit av den slungade maten på spegelsås, som oftast ju sköter sig själv bättre än fiskpinnarna och moset
Vi har ätit rester av julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Eftersom jag misstänker att det är fler än jag som alltid får rester över när jag kokt ris (eller potatis, eller pasta, eller köttfärssås…) har jag sammanställt en bängalista över vad du kan göra om du som av en händelse råkar koka för mycket ris
smaka av. Steken & potatisgratängen. Bryn steken i en het panna med olivlja kort runt om. Lägg därefter steken i en ugnsäker form som är fylld med grovt hackat lök, morötter ev purjon
Förra veckan bjöd jag er ju på en frukostsmoothie med havtorn och egengjord mandelsesammjölk. Jag tyckte det var synd att kasta bort resterna som blev kvar när jag fått ur all "mjölk", så då gjorde jag i stället vegobiffar av dem till lunch
Det blev ganska mycket chili con carne över så vi gjorde tacos av resterna med en god Guacamole (avocado, salt, vitlök, gräddfil, chiliflakes) och PineappleSalsa som är så sjukt god
Som tur är behöver man ju dock inte följa recept slaviskt om man inte vill. ) Jag brukar passa på att använda lite “slattar” av choklad, godis, nötter och frön som blivit över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.