Färdig rotfruktssoppa gjord på rester. Smakrikt och färgglatt. Det är inte gott att frysa in och sedan tina upp så helst vill jag göra exakt mängd, men vissa gånger går det helt enkelt mycket, andra lite mindre
Vi har ätit rester av julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Soppa på rester. Det här var en enkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Vi käkade grytan med bulgur och lite smulad salladsost (typ fetaost)
Lägg på lax och klippt dill, och därefter den resterande potatisen. PS Fler användbara tips på hur du kan ta tillvara rester hittar du i den trevliga boken Fester med rester som i höstas gavs ut på Libris förlag
I morgon har vi rester så att det räcker till både lunch och middag tror jag. Jag gjorde för första gången en filodegspaj med keso och feta, som jag hittat på Pickipicki (som i sin tur fått den från Lumumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.