. Ja ni kan ju läsa rubriken. I detta inlägg vill jag hylla matiga omeletter och äggröror. Perfekt att bara snabbt blanda ihop det man har hemma, gott och enkelt och det blir dessutom nästan alltid olika varje gång
I det här fallet är köttet redan tillagat och kryddat. Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen i klyftor, lägg på plåt täckt med bakplåtspapper
Vi har ätit rester av julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Nu försöker jag alltså hitta ett användningsområde till eventuella rester. Nu fick det bli en paj av resterna, den går finfint att frysa om man gräddar den utan tomater och ost och fryser in den omedelbart
Det kan bli så många olika sorters rester när man har bjudit på julbord eller julfika eller nyårsmiddag eller nyårsnattsbuffé, och jag kan naturligtvis inte låta bli att säga att Fester med rester är en väldans praktisk bok att bläddra i för den som vill ta vara på dem istället för att slänga dem
Eftersom jag misstänker att det är fler än jag som alltid får rester över när jag kokt ris (eller potatis, eller pasta, eller köttfärssås…) har jag sammanställt en bängalista över vad du kan göra om du som av en händelse råkar koka för mycket ris
Tyvärr känns det väl som att det inte är helt naturligt att visa upp märkliga rätter på just rester, speciellt inte in i ett forum som matbloggar där så mycket handlar om framställande
Rester är både bra och dåligt ibland. Nu tog jag tag i saken och "lagade" rester. Tråkigt att äta mat uppvärmd i micron som inte alls är lika god som nylagad
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.