Lyssna på Verdi, exempelvis La Traviata eller Vivaldi, helst Våren ur De Fyra Årstiderna. Turligt nog är både hustrun och jag ganska lata av oss på helgerna
På Valborgsmässoafton bjöd vi våra gäster på en avvårafavoriträtter, raclette. Jag har säkert glömt bort någonting men det är verkligen man tager vad man haver som får råda när man dukar upp till raclette
Vi har ätit rester av julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Eftersom jag misstänker att det är fler än jag som alltid får rester över när jag kokt ris (eller potatis, eller pasta, eller köttfärssås…) har jag sammanställt en bängalista över vad du kan göra om du som av en händelse råkar koka för mycket ris
Kan vara svåra att smälta ner. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Tillsätt mjölken och rör noggrant låt stavningen koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och steken, låt stavningen puttra till lämplig konsistens (om den är för tjock kan du tillsätta lite mjölk)
Förra veckan bjöd jag er ju på en frukostsmoothie med havtorn och egengjord mandelsesammjölk. Jag tyckte det var synd att kasta bort resterna som blev kvar när jag fått ur all "mjölk", så då gjorde jag i stället vegobiffar av dem till lunch
Det blev ganska mycket chili con carne över så vi gjorde tacos av resterna med en god Guacamole (avocado, salt, vitlök, gräddfil, chiliflakes) och PineappleSalsa som är så sjukt god
Som tur är behöver man ju dock inte följa recept slaviskt om man inte vill. ) Jag brukar passa på att använda lite “slattar” av choklad, godis, nötter och frön som blivit över
Njut av en paj med vårsmaker. Häromdagen gjorde jag en variant av denna. I den förgrädda degen la jag ut sparris och tunt skivad vårlök och sen hällde jag över äggsmeten och la på tre skivor chevre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.