Ikväll gjorde jag potatisplättar avkokt potatis som blev över efter en middag tidigare i veckan. Potatisplättar avkokt potatis (4 port. 4-5 kokta potatisar. 4-5 kokta potatisar
Nu vill jag prova på nya kryddor och först ut blir det här riset med smak av ingefära och vitlök. Framöver tänker jag försöka experimentera lite med ris
Förrätten vi åt bestod avlättkokt sparris, krispiga ärtskott, skivade rädisor samt räkspett som jag stekte i en kallpressad rapsolja med smak av chili och vitlök (tack för den presenten svärmor
Häll av i ett durkslag eller stor sil. Häll av. Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter. Ta av från värmen och låt stå i ytterligare 10 minuter. Du kan korta koktiden till 40 minuter genom att lägga vildriset i blöt 40 minuter innan
Vi har ätit resterav julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Servera med stark fisksås och massor av grön sallad. Lägg upp den kokta kycklingen på ett fat. 1 kyckling på 0,9-1,1 kg av fin kvalitet, tex ekologisk eller majskyckling. Häll av riset i en sil låt silen och riset vila i kastrullen under lock i ytterligare 10 min. 1 kyckling på 0,9-1,1 kg av fin kvalitet, tex ekologisk eller majskyckling
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Låt riset stå och svälla över låg värme och drag det sedan av värmen. På bilden har riset serverats med lax som bakats med ruccolapesto, kokta kryddiga morötter och fräst spenat
Servera med nykokt pasta. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Krydda med curry och smaka av med salt och peppar. Är kycklingen tunn, räcker det att ha den i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå 20-30 minuter beroende på hur tjocka filéerna är
Detta pajskal är intressant och för den är gjord på kokt ris. Hemma oss hos är det veckomenyer som gäller och gärna nya rätter så vi kan hitta nya favoriter hela tiden
Lägg kokt kallt blomkålsris i handduk och vrid bort så mycket vätska som går, blanda med övriga ingredienser och bred ut till en pizzabotten på bakplåtspapper
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Fast den har jag inte receptet på men jag delar ändå med mig av en liten bild på den mustiga grytan. I helgen bjöd mamma på sin goda skinkstek med morötter och lök som kokat med i grytan och därmed fått underbar smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.