Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg benfri lammstek 4 gula lökar 4 vitlöksklyftor 4 paprikor i olika färger 600 g aubergine 8 tomater Arla® Svenskt Smör 4 msk tomatpuré 1 msk torkad oregano 3 tärningar köttbuljong 3 dl Arla Köket® vispgrädde
Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt. Servera köttet med paprikan. 4 skivor lammstek. 3 msk rumsvarmt Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 skivor lammstek 4 paprikor i olika färger 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 msk rumsvarmt Arla® Svenskt Smör 2 msk pesto 1 dl Kvibille® cheddar riven
Smaka av med salt och peppar. 1Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja
Servera med sallad. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 125 g Arla® Svenskt Smör. 3 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 100 g skalade räkor 100 g kräftstjärtar 2½ dl Kvibille® cheddar riven 3 dl Arla Köket® vispgrädde 3 ägg 1 kruka färsk dill ½ tsk salt 1 krm peppar
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Arla® Svenskt Smör ekologiskt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. 125 g Arla® Svenskt Smör. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili. 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng. Receptet gäller för 6 port 3 dl vetemjöl 125 g Arla® Svenskt Smör 2 msk kallt vatten Fyllning. 2 kycklingbröstfiléer 300 g purjolök Arla® Svenskt Smör ekologiskt ½ tsk salt 1 röd paprika 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili 3 ägg 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
1 msk Arla® Svenskt Smör. Gör så här. Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, portvin (eller saft) och soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.