Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk kantarellfond ½ msk majsstärkelse 2 msk frysta lingon 2 msk hackad färsk persilja Tillbehör: 1 kg potatis 250 g broccoli
Så här gör du Börja med rödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering
Jag valde att steka med potatisklyftor och morotsstavar och fick på så vis allt i samma form. Smöra en ugnssäker form och lägg ca hälften av köttfärsen i formen (tänk att det ska bli en avlång limpa)
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Rör ned basilikahack och curry, smakaavmed salt och peppar. Jag brukar tycka att köttfärssås är en väldigt tråkig maträtt, men det går ju faktiskt att spica till det ibland, som med curry exempel
Hoppas att ni njuter av påskledigheten med massor av god mat. Du kan använda andra frösorter än sesam och pumpafrön om du känner för det och har du inte något sesammjöl kan du exempelvis ersätta det med mandelmjöl eller kokosmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.