Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Putsa lammköttet rent från senor. Ta ut köttet ur ugnen, linda in i aluminumfolie och låt vila. Rosastekt lammfilé och till det underbart goda rotfrukter toppade med chevre, honung och pinjenötter
Lammburgarna. 3 kg lammfärs. Börja med sötpotatisen. Skala, skär potatisarna och löken i klyftor. Lägg klyftorna och löken i en ugnsfast form och ringla över olivolja
Om Shepard’s pie är en engelsk eller skotsk paj verkar det råda viss debatt om, likaså om den enbart ska innehålla lammfärs eller om man också kan ha nötfärs
Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lammfilé serverad med senapssås, kantareller och potatismos blir en smakrik inledning på hösten eller avslutning på sommaren
1 kg lamm eller högrev. Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl
Lägg lammsteken i en plastpåse och häll på marinaden. Lägg i lammsteken, den klyftade löken och marinaden och ställ in i ugnen i 80 gr. Servera med kokt potatis, tzatziki, skivad rödlök, tomater, oliver och fetaost 1 kg lammstek
500 g lammfärs. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lammfärs ½ gula lökar 2 pressade vitlöksklyftor 1 kokt potatis, riven 1 dl Arla® ekologisk lantmjölk 1 tsk paprikapulver 1 tsk garam masala 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör ekologiskt Färskostkräm
Shepherd’s pie är egentligen inte en paj utan en slags köttfärs- och potatismosgratäng. Stek lammfärsen i en stekpanna i två omgångar tills varje omgång fått en fin brun färg