1 eventuellt
några droppar röd eller rosa hushållsfärg
16 dl
(600 g) crème fraiche 200 g naturell färskost, till exempel Philadelphiaost
1200 g
naturell färskost, till exempel Philadelphiaost
1 eventuellt
färska, ätliga blommor som violer eller penséerSå här gör du 40 minuter Botten: Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut i ett jämnt lager i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8–10 minuter eller tills bottnarna börjar få färg. Låt svalna lite. Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Hacka rabarbern i centimetertjocka bitar och låt koka mjuka i en kastrull tillsammans med cirka en fjärdedel av sockret. Vispa ihop till en kompott och färga eventuellt med några droppar röd hushållsfärg om färgen är för grönaktig. Dra kastrullen från spisen och vispa ner 2 av gelatinbladen. Vispa tills gelatinbladen smält och ställ kompotten åt sidan. Blanda ihop resten av sockret med crème fraiche och färskost. Hetta upp cirka 1 deciliter av blandningen i en kastrull på spisen. Dra kastrullen från spisen när blandningen börjar ryka och vispa ner resten av gelatinbladen. Vispa ihop den varma blandningen med resten av färskostsmeten och häll den i formen. Klicka i rabarberkompotten i formen och dra runt med en kniv för att bilda ett marmorerat mönster. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 3–4 timmar. Lossa tårtan ur formen genom att skära med en kniv längs insidan av kanten. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 401
Jag älskar rabarberpaj men ibland känns det lite tråkigt att göra samma, så när jag såg detta recept på kladdkaka med rabarber ville jag testa så fort som möjligt
Botten. Sätt ugn på 175 grader. Smält smöret i en bunke eller kastrull. Krossa Digestivekexen i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en grynig blandning
1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det. 2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Vill ni också smaka, här kommer receptet. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Dessa lakritssnittar är faktiskt första receptet ut i den här fina bakboken 100 g rumsvarmt smör. Även om jag har ätit alldeles för många lakritssnittar nu så var det precis var den här gråa dagen krävde
Naturligtvis lägger vi till dagens paj i vårt samlingsinlägg med alla våra recept med rabarber. Minsann så blir paj idag också här i köket, fast denna pajen av det lite sötare slaget med säsongens råvara nummer ett - rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.