Morotskaka
Ida Eiinarsson
Ida Eiinarsson

Morotskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 2 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl matolja
  • 2 dl finrivna morötter
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  •  
  • Glasyr
  • 75 g philadelphiaost
  • 30 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  •  
  • Dekoration
  • kokos
  • röd och gul karamellfärg

Beskrivning

    Börja med att smörja en form. Fint riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt.
    Vänd ner de torra ingredienserna och matoljan.
    Tillsätt sist morötterna och blanda till en slät smet.
    Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20-30 min.
    Ugnstemp: 175 grader

    Medans kakan kallnar blandar du till glasyren. Blanda philadelphiaost och smöret först och tillsätt sedan florsockret. Blanda kokosen med lite karamellfärg i taget tills den fått den färgen du önskar.
    När kakan kallnat bred på glasyren och strö över den färgade kokosen.
    Tips: Jag brukar göra dubbel satts och grädda den i en långpanna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.