Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Den bästa pajen efter rabarberpaj om ni frågar mig. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Passade på att plocka några rabarber från min mammas trädgård innan höstkylan tar död på dom och då kunde jag ju lätt slänga ihop en snabb och god rabarberpaj till efterrätt
En liten extra twist på den klassiska rabarberpajen, med ett krämigt täcke av maräng på toppen. Blanda potatismjöl och kallt vatten tills den är klumpfri och red sedan krämen med potatismjölet
Hur mycket mjölk man behöver späda med beror också på hur vattnig den potatissort man använder är. Späd med mera mjölk (max 5 dl totalt om du gör en sats) beroende på mängden och tjockleken på vätskan och efter tycke och smak. 1 kg medelstora (ca 12 st) potatis helst en mjölig sort t
Blanda tärnat smör med socker, havregryn, vetemjöl och salt hastigt till en smulig deg. Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.