New York Cheesecake
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 175 g smält smör
  • 11 dl strösocker
  • 10,75 dl maizena
  • 1600 g Philadelphiaost
  • 11 tsk vaniljpulver
  • 11,5 dl kesella eller gräddfil
  • 13 st ägg
  • 11 dl vispgrädde
  • 13 dl frysta hallon
  • 11,5 dl strösocker
  • 10,5 dl vattenSå här gör du Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om ordentligt. Häll i en form på 15 eller 18 cm och fodra formen, inte enda upp till kanterna. Tryck till med ett glad för att packa bottnen. Grädda i ungefär 8 minuter. Blanda ihop strösocker och maizena. Tillsätt kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt, tillsätt vaniljen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt, häll i grädden lite i taget efter. Grädda i 30 minuter, stäng av värmen och låt stå i eftervärmen i 30 minuter till. Låt svalna i kyl 6-8 timmar. Häll allt till hallontoppingen i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter. Glöm inte att röra om så inget bränns på botten! Häll upp i en rengjord glasflaska eller en skål. Toppa sedan din cheesecake med sylten. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 16

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.