Efterrätter

Efterrätter

  • 29 Recept
Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Ingredienser Portioner. ca 8 st 4 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 krm vaniljpulver 1 msk bakpulver 3 1/2 dl mjölk (3 %) 2 ägg 200 g smält avsvalnat smör Till servering chokladsås vaniljglass vispad grädde florsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Leilas belgiska våfflor

Leilas belgiska våfflor

Frasvåfflor i all ära, men till årets våffeldag bjöds det på Leilas belgiska våfflor. Givetvis med massor av godsaker till
Pannacotta

Pannacotta

5 dl grädde. 10,75 dl socker. 10,5 vaniljstång. 12,5 gelatinblad eller 1,2 tsk eller 7 ml gelatinpulverLägg gelatinblad och täck med lite kallt vatten i en skål
Fisk & chips med örtmajonnäs

Fisk & chips med örtmajonnäs

Skär torsken i breda strimlor. Vänd dem i mjöl blandat med salt och peppar. Blanda mjöl och majsstärkelse till frityrsmeten
Friterade bananer på två sätt...

Friterade bananer på två sätt...

En av julklapparna var en fritös. Har velat ha en sådan hur länge som helst. Upptäckten som är gjord är att nästan allt går att fritera och nästan allt blir godare när det är friterat
Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

  75 g Smör. 1  1,50 deciliter Mandelmjöl. 1  0,50 dl Kokosflingor. 1  2 tsk Sötning (t ex. Sukrin/Sötströ)
Småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka

Även om jag inte är smålänning, utan bara bosatt i Småland, har småländsk ostkaka alltid legat mig varmt om hjärtat
Chokladmousse med kola och nötter

Chokladmousse med kola och nötter

Chokladmousse2 gelatinblad 200 g mjölkchoklad 300 g vispgrädde (att koka upp) [3 dl] 1 vaniljstång 75 g äggula [5 st] 85 g strösocker [1 dl] 250 g vispgrädde (att vispa upp moussen med) [2,5 dl]
Apelsinsufflé med choklad

Apelsinsufflé med choklad

smör och socker till formarna. ekologiska apelsiner. majsstärkelse. äggula. strösocker. äggvitor, ca 90 g. mörk choklad, ca 20 g
Glace au four

Glace au four

Sockerkaksbotten. sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke
Risgrynskaka

Risgrynskaka

Ugn. 225°. 1. Vispa upp äggen och blanda med gröten. Rör i grädde, russin. 2. Fördela smeten i smorda portionsformar och grädda i 20 minuter
Glace au four

Glace au four

Ingredienser Botten 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g) 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g) 1/2 tsk bakpulver smör (till formen) mjöl eller kokos (till formen) Fyllning 250 g hallon 1/2 dl socker 1 l vaniljglass Maräng 3 äggvitor 3/4 dl socker 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5