Efterrätter

Efterrätter

  • 25 Recept
Fisk & chips med örtmajonnäs

Fisk & chips med örtmajonnäs

Skär torsken i breda strimlor. Vänd dem i mjöl blandat med salt och peppar. Blanda mjöl och majsstärkelse till frityrsmeten
Friterade bananer på två sätt...

Friterade bananer på två sätt...

En av julklapparna var en fritös. Har velat ha en sådan hur länge som helst. Upptäckten som är gjord är att nästan allt går att fritera och nästan allt blir godare när det är friterat
Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

  75 g Smör. 1  1,50 deciliter Mandelmjöl. 1  0,50 dl Kokosflingor. 1  2 tsk Sötning (t ex. Sukrin/Sötströ)
Småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka

Även om jag inte är smålänning, utan bara bosatt i Småland, har småländsk ostkaka alltid legat mig varmt om hjärtat
Chokladmousse med kola och nötter

Chokladmousse med kola och nötter

Chokladmousse2 gelatinblad 200 g mjölkchoklad 300 g vispgrädde (att koka upp) [3 dl] 1 vaniljstång 75 g äggula [5 st] 85 g strösocker [1 dl] 250 g vispgrädde (att vispa upp moussen med) [2,5 dl]
Apelsinsufflé med choklad

Apelsinsufflé med choklad

smör och socker till formarna. ekologiska apelsiner. majsstärkelse. äggula. strösocker. äggvitor, ca 90 g. mörk choklad, ca 20 g
Glace au four

Glace au four

Sockerkaksbotten. sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke
Risgrynskaka

Risgrynskaka

Ugn. 225°. 1. Vispa upp äggen och blanda med gröten. Rör i grädde, russin. 2. Fördela smeten i smorda portionsformar och grädda i 20 minuter
Glace au four

Glace au four

Ingredienser Botten 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g) 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g) 1/2 tsk bakpulver smör (till formen) mjöl eller kokos (till formen) Fyllning 250 g hallon 1/2 dl socker 1 l vaniljglass Maräng 3 äggvitor 3/4 dl socker 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Clementinpannacotta

Clementinpannacotta

Ingredienser Portioner. 6 Clementinpannacotta 3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft) 3 gelatinblad 4 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1/2 tsk vaniljpulver Solroskrokant 25 g smör 3/4 dl strösocker 1 dl solrosfrön Garnering 2 clementiner 50 g mörk choklad färsk mynta Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Banoffee pie i glas

Banoffee pie i glas

Ingredienser Portioner. 4 1 banan 4 digestivekex 2 dl vispgrädde 1 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk 50 g riven mörk choklad Lägg till i inköpslistan