Denna kylväska var sprängfull av kylklampar ochmakrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Röktmakrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
Rökt fisk är prisvärt ochmakrill är en favorit hemma hos oss. röktmakrill i bitar. En fördel med rökt fisk är att den smakar mycket så du behöver inte lika många gram/person som när du köper färsk fisk
I affären hittade jag varmröktmakrillfilé till specialpris och eftersom det är en av mina absoluta favoriter fick den utgöra huvuddelen i gårdagens lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.