Röktmakrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaostoch rosmarin
Makrill till exempel. Salta och peppra och låt koka ihop medan du gör iordning fisken. Salta och peppra och smula fetaost på hälften av bitarna, och lägg några kvistar färska örter på toppen av fetaosten
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blanda vinäger och gräslök, rör ner olja och honung. Skölj och borsta bort jorden från betorna. Koka dem under lock till de är mjuka och spola dem sedan hastigt i kallt vatten
Denna kylväska var sprängfull av kylklampar ochmakrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Skala och skär rödbetorna i bitar. Räckte till en middag och en lunch, ungefär. Ett paket fetaost. Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honung och en matsked balsamicovinäger
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.