Öppna en burk makrill och lägg ut det över salladen med hjälp av en tesked. Skölj resten av grönsakerna och börja med att skära bort kanterna på moroten , skär på längden och tärna , skär rädisorna i skivor och skär tomaterna på mitten
För mig började det med att jag ville göra en sallad med tonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matig och mättande
Gör en salladoch toppa med röra, rödlök, ärtskott/sockerärtor & kokt ägg. Blandad sallad. Då jag tidigare gjort denna röra på fettfri majonnäs så skriver jag om det igen eftersom fettfri majonnäs har utgått ur sortimentet hos affärerna, tyvärr
Skölj och riv skalet av citron. Skala, skölj och skiva ner romansallad, rödlök ochsalladslök. Varmrökt lax som ni inte måste ut och kicka igång röken för utan det går att köpa sig en färdig bit i butik
Som dressing kan man ha olivolja, gravlaxsås eller som jag hade majonnäs. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris
Förra veckan gjorde jag denna otroligt goda ljumma sallad, som nog kommer att bli en sommarfavorit. Se alltså receptet nedan mer som en hänvisning eller skiss än ett recept att följa slaviskt
Rör om och smaka av med salt och peppar. Förmodligen min absoluta favoritsås. Nu fick jag kombinera dem med en härligt, somrig rökt makrill och en god romsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.