Denna kylväska var sprängfull av kylklampar ochmakrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
För att ge kalaset en prick över i’et så knaperstektes galet fint rökt sidfläsk som skurits i mindre bitar och som tillsammans med hackat äpple skulle få utgöra toppen på hela tallriksmodellen
Hacka hasselnötterna och blanda med vinägern och oljan. Sallad av röktmakrill, ägg, salladslök, västerbottensost och hasselnötsvinägrettVårsmaker i en lättlagad och läcker sallad
Röktmakrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
Ta bort skinnet från makrillenoch dela den i bitar. Servera med brödet och vattenkrassen. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät röra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.