I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Om du inte har resterna liggande kan du göra den här pannan med färsk lax som du skär i små kuber eller med rökt lax, fast var då försiktig med sojan så det inte blir för salt
200 g rökt lax. Lägg laxskivorna lite omlott på en bit plastfolie. Blanda cream cheese och wasabi pasta. Bred röran över laxen och rulla ihop med hjälp av plastfolien
Hittade rökt sik, och jag tycker verkligen om rökt fisk, så den inhandlades direkt. Konstig hård konsistens och inte alls samma goda rökiga smak som när man köper tillexempel rökt makrill
Väl på Coop så föll valet på två filéer, cirka 250 g, av rödspätta och en näve rökta räkor. Eftersom jag nu bestämt mig för att behålla mina kopparpannor från Falk Culinar vill jag använda dem så mycket som möjligt
Rökt makrill serverad med en härlig spenatstuvning är riktig sommarmat. Förutom makrill är det också gott med rökt sill/böckling, forell eller spätta tillsammans med stuvad spenat