Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Vår - eller, i ärlighetens namn min mans krömiga potatssallad, har så klart inte någonting alls gemensamt med sådana obehagliga produkter
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. Hetta olja i en stekpanna, pensla filéerna med rökarom, salta och peppra och stek krispiga på båda sidor
I förrmiddags gjorde jag en stor makrillochägg sallad med färska grönsaker. Skölj resten av grönsakerna och börja med att skära bort kanterna på moroten , skär på längden och tärna , skär rädisorna i skivor och skär tomaterna på mitten
Om hålet ser litet ut gröp ur lite med en sked så att ett ägg får plats. Knäck varje ägg i en skål och skeda först över gulan, och sedan så mycket vita att det fyller avokadohålet
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
kokta ägg i klyftor. SMÖRREBRÖD MEDRÖKTMAKRILL, ÄGG, RÖDBETOR OCH PEPPARROTSKRÄM. Kung Markattas Solrosbröd är ett saftigt fullkornsbröd som passar fint att bygga en matig smörgås med
Jag stekte en hel drös med ekologiska ägg, repade bladen av den fantastiska bunt koriander jag fyndade i butiken nära mitt jobb och hällde på en rejäl skvätt Cholula chipotlesauce
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.