2 st
hela rödspättor blev det som skulle gå en vass kniv till mötes. Jag har aldrig filéat en plattfisk tidigare så några instruktionsfilmer på nätet skulle att komma bli en värdefull läxa.
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
4 900 g fast potatis Romsås 1 rödlök 2 dl smetana 75 g röd caviar salt och peppar Grönsaker 1 morot 1/2 gurka 1 citron 600 g torskfilé 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Inlägget Stekt torsk med sallad på primöreroch skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torsk med en ljummen sallad och skirat smör
Lägg fisken på tallrikar tillsammans medprimörerna. Krydda med salt och peppar. Spola hastigt av grönsakerna med kallt vatten så att kokningen avstannar
Stek dem gyllenbruna i smöret på måttlig värme och servera genast medprimöreroch kryddoströra. Vänd fiskfiléerna i mjölet blandat med salt och peppar, skaka av det överflödiga
Nu fick jag kombinera dem med en härligt, somrig rökt makrill och en god romsås. Hade lite primörer över sedan tidigare i veckan, och det är jag knappast ledsen över
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.