Placera de frysta räkorna över gallret och strö över med saltet. 1havssalt efter smak Täck botten på röken med aluminiumfolie, strö spånen över och lägg på enris
På tallriken förutom den heta röran fanns också röktlax och kokt ägg. Fick nämligen den senaste Smakboxen förra veckan med temat Sommarfest och i den fanns en BBQ-rub och ett recept på rubbad lax och het vattenmelonsallad som jag tänkte testa ikväll
Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Hetta upp lite smör eller margarin i en liten kastrull
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen medlax. Vill man att det ska gå fortare värmer man upp en liten del av vattnet och rör ut saltet och sockret innan man blandar med resten av det kalla vattnet
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar
Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar. En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många
Gnid in laxfilénmed ex. Lägg blötlagda rökspån över den glödheta kolen. Varmröktlax. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.