Där kanske ni kan lämna i era korvar för rökning om ni ger er på ett försök. Då var det dags för den där utlovade rapporten från herr Mårtenssons senaste stoppning i korvstugan när en ny smakidé skulle testas
Använde mig av rökflis från weber i gasolgrillen precis som jag brukar göra och det är så enkelt så att man efter blötläggning lägger fliset i en folieform på gallret ca 20 min innan rökning på hög temp
Vi hjälptes åt att göra korv till jul, både fläskkorv och korv, som vi lämnades in för rökning. Jag växte upp med en mamma som lagade den mesta maten från grunden
Detta är således ingen korv du lämnar till rökning. Pröva gärna rökning, men se då till att rökningen sker lika kort tid som vid rökning av prinskorv och liknande
När det började närma sig slutet på rökningen firade jag med en öl. I fredags var jag beredskapsledig då brukar jag försöka att göra något nytt på grillen eller röken som kan ta lite längre tid
Han har koll på det där med rökning. Innan rökningen ska sidfläsket från rapsgrisen först saltas. Sedan får det vila i kyl och först efter en dryg vecka är dags för rökning
Nu har du några timmar av rökning framför dig. Egenrökt Bacon är så jäkla gott. (Ursäkta uttrycket). Här rimmar vi fläsksidan i Helsingborgs lager och kryddor innan den röks på låg temperatur till perfektion
Rökningen sker på ett galler placerat t ex i ugnsform som ställs på spisen, under köksfläkten. Häromveckan var vi på kalkonmiddag hemma hos några vänner
Att det beror på den varsamma rökningen i Bradleyskåpet. Ytan ska helst vara helt torr innan rökning. Efter rökningen avslutar jag med att sjuda korven försiktigt i 20 minuter med någon näve hel vitpeppar och några lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.