Denna vackra sommardag avslutades medkamben. Kamben. Det är väldigt enkelt att göra själv och därmed slipper man en mängd socker och onödiga tillsatser
Kamben( kotlettben från fläskotlettraden) ca. Servera med en coleslaw och friterad potatis. Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört och börjar att släppa runt benen. Bred såsen över kambenen och stek i ugnen 200 grader, ills de får en fin färg
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Smaka av med salt, peppar, chiliexplosion (eller färsk chili), chilisås och ha i ett stänk citronsaft
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Nordic Smokes Beef RibsRökta nötterFacebooktävling. Får du inte tag på dessa sorter så fungerar det utmärkt med jalapeno, Cayenne och Habanero som är lätta och få tag på
Den nyrökta laxen i sikte. Vi hoppas verkligen att vi kan förmedla just hur enkelt det är att göra varmrökt lax själv och att vi till och med kan locka er att prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.