Triss i förrätter från havet
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liten bit Salmalax eller motsvarande färsk lax
  • Salt
  •  
  • Teriakisås
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl socker
  • 1 1/4 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 msk risvinäger
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 2 msk dl hemlagad majonnäs
  • 1 msk wasabi
  • 25 g färsk jäst
  • 1 tsk socker eller vit sirap
  • 2 1/2 dl kall mjölk
  • 50 g rumstempererat rört smör
  • 5 dl vetemjöl, helst Manitoba cream
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg Sesamfrön, gärna svarta
  • 1 kokt hummer, knäckt och rensad
  • 1 dl hemlagad majonnäs
  • 1 msk pressad citron
  • 1 selleristälk, mycket fint tärnad
  • cayennepeppar
  • vitpeppar och salt
  • 1 litet knippe färsk gräslök
  • 8 st av bröden ovan
  • smält smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.