800 g
högrev (nöt)
1500 g fläskkarré
900 g späck
100 g potatismjöl
130 g mjölkpulver
48 g nitritsalt
30 g salt
35 g socker
1 tsk ingefära
1 tsk nymalen vitpeppar
1 tsk muskot
3 tsk lökpulver
1,4 L isvatten
ca 15m fårfjälster (?19-24mm)
Gör så här
Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad. Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet
Det går hett till i vårt kök just nu, är det inte heta kladdkakor så är det heta salsor. ) Och vi ska inte vara mildare idag, nej då för nu är det dags för en spicy färskkorv att göra entré
Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim. Gårdagens Texas Hot Links blev sjukt goda och eftersom jag fick fjälster över bestämde jag mig för att göra mer korv idag
Denna gång blev det en klassisk prinskorv och dessutom i en liten kvantitet. Detta visade sig vara lite lite för folk gick med tiggarhåven redan innan jag hunnit bli klar med korvarna… Då jag har en rök så passade jag på att röka prinskorvarna lite i alrök
Att Håkan hade Mårtenssons korvfabrik igång igår är ingen hemlighet, det kunde ses både här och där. Man kan ju kanske tycka att man borde få nog av att stoppa korvar när det görs på jobbet resten av veckan där i charktillverkningen på GeMa-livs, men så är alltså inte fallet
Det är här hemgjorda proteinbars är suveräna. bild från matfusk. nu. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Hemgjord kebab och kebabsås. Denna lördag har nästan hela dagen bestått av matlagning till och från, jag har nämligen gjort hemmagjord kebab och det tog sin lilla tid
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.