Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
600 g rökt lax. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Rökt lax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. 1-2 paket rökt lax i skivor, strimlade. com 1-2 paket rökt lax i skivor
Rökt lax såklart. Röktemperaturen ligger på 100 grader ungefär och laxen får stå tills innertemperaturen är 61 grader, tog ungefär en timme och trekvart
Rökta räkor. Varmrökt lax. Vi har en rök kopplad till vår grill - fantastiskt trevligt. Men det går även att röka på en vanlig klotgrill, det går dock lite fortare eftersom det blir betydligt varmare att ha råvarorna så nära glödbädden
Till den rökta laxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
Rökt lax i skivor, ca 400 gr. Rökt lax i skivor, ca 400 gr. Denna förrätt kan förberedas i god tid. Om man vill kan man lägga lite ruccolapesto i varje laxskiva och rulla ihop den och servera laxskivan med en klick äppeltzatziki på varje tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.