Goda även rökta, om man har tillgång att röka dem. dem inte för hårt, lite mer en färsk köttkorv. Goda stekta till risotto, till minestrone får de koka med 20 minuter och till olika italienska maträtter
Kollade lite på loppisförsäljarnas utbud på torget, dock utan att göra några fynd, och kollade lite efter en ny ugnsfast form som vi tycker att vi behöver
Blanda sedan alla ingredienserna i en matberedare gör detta väl. Stoppa nu korvarna och tänk på att inte stoppa korvarna för hårt då kan fjälsterna gå sönder vid tillagningen
Det är inte svårt att görakorven själv. Du slipper smaktillsatser och du röker korven på riktigt. Blötlägg fjälstret Nysta upp fjälstret och lägg det i blöt i minst en timme innan du ska stoppa korven
Gör så här. Egentligen ska man ha både torkad chiles anchos och torkad chiles pasillas men jag fick bara tag på chiles anchos så jag tog några extra av den istället
Gör så här. I söndags gjorde vi för första gången egengrillkorv. Mata maskinen med knäckebröd tills all färs är ute ur maskinen, men passa så att knäckebrödsmulorna inte kommer med in i korven
Ja, sedan var det bara till att grilla på korvarna. Sedan körde jag köttet genom köttkvarnen (jag använder Kitchen Aids köttkvarn) tillsammans med vitlöksklyftorna, den gula löken och örterna
Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim. Jag tänkte först göra salciccia men de hade ingen färska salvia på vår lokala ICA i Bjärred så jag fick improvisera ihop ett annat recept som inte blev så dumt det heller
Man kan ju kanske tycka att man borde få nog av att stoppa korvar när det görs på jobbet resten av veckan där i charktillverkningen på GeMa-livs, men så är alltså inte fallet
MEN, fruktansvärt kul och ganska tillfredsställande att ha gjort sin egenkorv. Egengjordkorv. Tänk på alla ingredienser och redskap ska vara mycket kalla, låt ingredienserna tillkorvmassan stå i frysen en timme innan det är dags att mala
Se till att görakorvsmeten lagom lös. Skala löken och dela i grova bitar, gör detsamma med fänkålen. Se till att hålla korvsmeten kall hela tiden, helst max två grader
Att göraegenkorv är faktiskt inte så svårt och dessutom väldigt roligt. Gör så här. Blanda alla ingredienser tillkorven, krossa enbären och finhacka örterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.