Lägg laxen i mittenpå fatet med potatismoset och häll över såsen. Eftersom det var vardag, och hummer anser jag är lite för lyxigt, tog jag bort och la till, så mitt recept blev så här
Varmrökt fisk har jag heller inte använt i puddingen förut, men det blev riktigt bra. Servera laxpuddingen med en sallad på strimlat Äpple, Cocktailtomater och Persilja
(Annars steker du laxenpå samma vis som nedan och häller över allt i grytan. Om du steker laxen i samma panna lägger du kålen på ett fat vid sidan om så länge
Vanligtvis gör jag gravlaxsås med bara olja som bas, men denna gång hade jag även i lite majonäs. Jag gravade egen lax och till laxen behövs en gravlaxsås
På midsommar och nyårsafton är den stående vickningen i min familj min mosters Kräftströmming. Ta ut, lägg på körsbärstomaterna och strö över den rivna osten
Knacka på skalet på öppna musslor. Skär några tunna skivor smör och lägg på varje skiva. ca 200 g laxfilé. Fräs på medelhög värme i 5 min. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Gör plats för fisken genom att fösa musslorna lite åt sidan och lägg försiktigt ner 200 g sejfilé och 200 g laxfilé. Se till att de är täckta av vätska och låt sjuda på låg värme under lock i ca 5 min. Knäck 1 ägg i en bunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt och vispa. Tillsätt 1½ dl neutral olja droppvis och vispa hela tiden tills den tjocknar. Sätt ugnen på 225°. Strö över lite färsk persilja (eller torkad örtkrydda) och gratinera i ugnen i 5-10 min (beroende på ugn). ca 200 g laxfilé
Jag föredrar att den har en liten kärna kvar i mitten, salta-, peppra och stänk ev. Men har man ingen välhängd biff hemma är det bara att glömma tanken men vill man ha samma smak i stort och har lite lax tillövers så blev detta jättegott
Olika skal från skaldjur och rester av plattfisk är i min värld bäst att koka buljong på, men även laxspill är trevligt till just ramen, då den höga fetthalten bidrar till att buljongen fastnar på nudlarna bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.