1 och
ställde den svalt under natten. Dag 2 la jag gurkorna i burkar och hällde på lagen. Det tar en stund att lägga in västeråsgurka, men den blir verkligen god
2 kg
gurkor
2 lagerblad
3 msk senapsfrö
1 knippe
dillkronor
3 dl
ättiksprit
1 l
vatten
1 l
socker
3 msk
salt
Atamon att skölja burkarna med (följ ordinationen på flaskan för glassköljning)
Smör till stekning. Rensa fisken och krydda den. Låt ligga ca 30 minuter. In i ugnen 200º i 20-25 minuter beroende på fiskens storlek. 1 röding eller ca 250 g per person
Närlinserna kokat klart så blandar du i spenat och färska örter. Toppa rätten med turkisk yoghurt, hoppa inte över yoghurten för den gör väldigt mycket för helheten av rätten
Jag har inte mammas recept på persiljejärpar, men våra egna blev också suveräna. När de är färdiga, häll köttbuljong i pannan, vispa ur och sila såsgrunden
Lät dessa koka under tiden jag stekte köttbullar, så smaka av så känner dunär de är klara. Rullade sedan blandningen till små bollar som jag stekte på medelvärme
Igår hade jag en supermysig kväll med minbästa vän. Sallad med tomat, gurka, morötter, haloumi, stekta champinjoner, salami, kyckling, päron och en brödbit
Förslag på fyllning, men ta det som du tycker bäst om eller passar sällskapet. Låt barnen själva bestämma fyllningen på sin pizza, så blir det kanske roligare att äta
Pressa vätskan ur gurkan så gott det går med din hand, tillsätt till skålen och rör om. Börja med att riva gurkan på ett rivjärn, lägg rivet i en sil och strö salt över
Se till att det finns plats för viss expansion när krosset fryser till. Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver den underbara smaken av tomat, plocka bara fram ur frysen och använd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.