Rödvinsbrässerad nötstek med hasselbackspotatis, gräddig sås samt pressgurka.
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff
  • 3 bacon
  • 1 st gullök, delad på 4
  • 1 st morot, delad i mindre bitar
  • 1 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • eventuellt vatten
  • 12 st normalstora potatisar
  • smör och ströbröd
  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 st gurka, tunt skivad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fint skuren persilja
  • stekskyn
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk soya
  • 1-2 tsk svartvinbärsgelé
  • maizena att reda av med

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.