0,5 kg
fläskfilé, i bitar 10 prinskorvar 2 st paprikor i bitar 8 st tomater, små 8 st smålökar eller halvor av större lök 1 paket bacon Marinad: 2 dl rapsolja 0,5 dl kinesisk soja 1 dl rött vin 2 klyfta vitlök i bitar 1 msk rosmarin
Plocka fram köttet och torka av det med hushållspapper. Börja med att skära brödet i ett stort rutmönster, så att du nästan skär igenom det helt men inte riktigt
Servera med potatissallad och en grönssallad. Vad passade bättre än att bjuda in några av hans syskon med respektive, då dessa inte kunde vara med på det "riktiga" kalaset på helgen
skär baconen i små bitar och stek tills de blir knapriga lägg sedan tillsammans med de andra. Fräs tillsammans i stekpanna och lägg sedan i grytan med köttet
600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Krydda båda sidor med salt och peppar. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare
Blanda ingredienserna till glazen och pensla benen på båda sidor. Gnid in kambenen med grillkrydda och grilla under lock i 20 minuter. Grilla ca 5 minuter (beroende på benens tjocklek) tills de fått fin färg och är klara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.