Vid ett efterlängtat besök i helgen i helgen som gick tog vi upp ett innanlår som varit kvar i frysen sedan fjolårets älg som bärgades, då jag deltog på älgjakt utanför Härnösand i Vålånger Överskogs jaktlag
En av mina absoluta favoriträtter är oxrullader, traditionella, helt ordinära oxrullader med mängder av gräddsås, potatis, gelé och gärna blancherade sockerärtor
Kalvkött, skinka och smält, rinnig ost – det kan ju inte annat än att bli gott. Schnitzel i alla dess former tycker jag är helt fantastisk mat, wienerschnitzel i alla ära men schweizerschnitzel måste ändå vara den godaste
Idag har vi 3-årig förlovningsdag och det ska firas med restaurangbesök. De två senaste förlovningsdagarna har David varit i Italien på fotbollsresa med kompisar så nu tänkte vi passa på att fira när vi är i samma land
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 purjolök 1 stor persiljerot (eller palsternacka) ca 700 g älgstek, gärna av innanlår 1 tsk salt 2 krm peppar 150 g ädelost 1 dl tomatpuré 4 dl rött vin eller vatten ev ädelost till garnering Lägg till i inköpslistan
Förbered kokt potatis om du vill ha det till. Skala också morötter om du vill ha det till levern. Skala och strimla löken och lägg i en stor stekpanna eller gryta
Uppe i just den delen av Schweiz där vi brukar fira sportlov har de en alldeles speciell fårras som heter Oberwalliser Schwartzenaste schäferli – det vill säga svartnosade får från övre Valais (på franska) eller Wallis (på tyska)
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen