Nilehs Nötkött/Vilt/Lamm

  • 49 Recept

Älgrullader med bacon och äpple

Vid ett efterlängtat besök i helgen i helgen som gick tog vi upp ett innanlår som varit kvar i frysen sedan fjolårets älg som bärgades, då jag deltog på älgjakt utanför Härnösand i Vålånger Överskogs jaktlag
Oxrullader

Oxrullader

En av mina absoluta favoriträtter är oxrullader, traditionella, helt ordinära oxrullader med mängder av gräddsås, potatis, gelé och gärna blancherade sockerärtor
Schweizerschnitzel – Gordon Bleu

Schweizerschnitzel – Gordon Bleu

Kalvkött, skinka och smält, rinnig ost – det kan ju inte annat än att bli gott. Schnitzel i alla dess former tycker jag är helt fantastisk mat, wienerschnitzel i alla ära men schweizerschnitzel måste ändå vara den godaste
Nötrullader med kantarellfyllning

Nötrullader med kantarellfyllning

Detta är en riktig festrätt. Kan göras i god tid och bara värmas upp vid servering. Servera med kokt potatis och inlagd gurka
Porterstekta oxrullader

Porterstekta oxrullader

Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv på spisen
Oxrullader med potatisbakelser

Oxrullader med potatisbakelser

Idag har vi 3-årig förlovningsdag och det ska firas med restaurangbesök. De två senaste förlovningsdagarna har David varit i Italien på fotbollsresa med kompisar så nu tänkte vi passa på att fira när vi är i samma land
Sjömansbiff i crock-pot

Sjömansbiff i crock-pot

Sjömansbiff är en rätt som passar att laga i crock-pot. Härligt att man kan göra i ordning allt och sedan bara gå ut och njuta av dagen
Ädelostfyllda älgrulader | Recept ICA.se

Ädelostfyllda älgrulader | Recept ICA.se

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 purjolök 1 stor persiljerot (eller palsternacka) ca 700 g älgstek, gärna av innanlår 1 tsk salt 2 krm peppar 150 g ädelost 1 dl tomatpuré 4 dl rött vin eller vatten ev ädelost till garnering Lägg till i inköpslistan
Stekt lever med lök

Stekt lever med lök

Förbered kokt potatis om du vill ha det till. Skala också morötter om du vill ha det till levern. Skala och strimla löken och lägg i en stor stekpanna eller gryta
Filé i gott sällskap

Filé i gott sällskap

Skär köttet i 8 bitar. Krydda med salt och peppar. Linda in bitarna i bacon. Stek hastigt på båda sidorna och lite runtom
Rödvinsbräserad högrev

Rödvinsbräserad högrev

Hetta upp stekpannan och bryn köttskivan i smör tills det fått fin stekfärg. Krydda med peppar och salt och lägg över i en gryta
Gammaldags slottsstek

Gammaldags slottsstek

Bryn köttet runt om i smöret. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Skala lök och morötter och skär i bitar
Lammfilé i Alperna

Lammfilé i Alperna

Uppe i just den delen av Schweiz där vi brukar fira sportlov har de en alldeles speciell fårras som heter Oberwalliser Schwartzenaste schäferli – det vill säga svartnosade får från övre Valais (på franska) eller Wallis (på tyska)
Köttfärsbiffar i senapssås

Köttfärsbiffar i senapssås

Biffarna får extra smak av såsen med grov dijonsenap. Ingredienser till 4 portioner. 500 g blandfärs. 1 riven gul lök
Skomakarlåda

Skomakarlåda

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Kebab av köttfärs i långpanna

Kebab av köttfärs i långpanna

Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen