Rödvinsbräserad oxkind med palsternacks- och blomkålspuré
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 oxkinder, à cirka 300 g
  • 2 2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri, cirka 100 g
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl oxfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • cirka 6 dl rött vin, till exempel Côtes du Rhône
  • 4 timjankvistar
  • 4 persiljekvistar
  • 3 palsternackor
  • 3 potatisar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 dl kokspad
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • kokta morotstärningar
  • kokta romanescobuketter
  • persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.