Kerstin

Kerstin

  • 64 Recept
Ugnsbakat sidfläsk

Ugnsbakat sidfläsk

1 kg sidfläsk, helst i hel bit 1 msk sirap 2 msk vatten salt svartpeppar, grovmalen 1 tsk malen ingefära 3-4 lagerblad, smulade
Falsk hummersoppa

Falsk hummersoppa

700 g morot 4 dl vatten 1 tsk salt 1 gul lök 1,5 msk smör 1 msk vetemjöl 7 dl hönsbuljong 2-3 msk cognac 1,5 dl vispgrädde cayennepeppar (efter smak) vitpeppar (efter smak) dill, till garnering
Krispig torsk i ugn

Krispig torsk i ugn

6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g] 1,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar 0,5 msk citronskal, finrivet 1 msk citronsaft, färskpressad 1 dl olivolja 1 msk färsk dragon, hackad 1 dl persilja, hackad 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg) 2 dl lagrad ost, riven (t ex väster­bottensost) 300 g körsbärstomater (på kvist)
Hemgjord saltgurka

Hemgjord saltgurka

1 kg Västeråsgurkor eller små gurkor, ca 15 stycken. 1LAG. 1 liter vatten. 110 dillkronor, utan stjälkar. 1100 gram pepparrot, ca 100 gram