Klipp över timjan och vrid några varv med pepparkvarnen. Superenkla att göra och superenkla att äta. Fruktig, ungdomlig smak med liten sötma, inslag av päron, kiwi och citrus
0,25 st grön chili. 1 st vitlöksklyfta. 400 g räkor, färska 2 st plommontomater 1 st mango, mogen 0,25 st gurka 0,5 kruka koriander 0,25 st grön chili 1 st limefrukt, saften 0,5 dl olivolja 1 dl gurkvatten Salt, efter smak. Vitlökssmulor2 skivor formfranska 1 st vitlöksklyfta olivolja till stekning 1 st citron, rivet skal
När det är dags att servera så bottna glasen med lite sallad, blanda sen ned lite av salladen i räkblandningen, lägg upp i glasen och stick ned lite sallad så att det ser luftigt och snyggt ut, avsluta med en klyfta lime och några korianderblad
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. ½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet
skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. ½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet
Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt medchili- ochvitlöksolja, citronskal och ruccola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.