400 g
räkor, färska 2 st plommontomater 1 st mango, mogen 0,25 st gurka 0,5 kruka koriander 0,25 st grön chili 1 st limefrukt, saften 0,5 dl olivolja 1 dl gurkvatten Salt, efter smak
Avokadokräm2 st avokador 0,5 msk yuzu kosho (japansk sås) Salt, efter smak
Vitlökssmulor2 skivor formfranska 1 st vitlöksklyfta olivolja till stekning 1 st citron, rivet skal
4 Räkcocktail 2 ägg 8 gröna sparrisar 1 tomat 1/4 litet isbergssalladshuvud 1 dl frysta ärter 2 dl handskalade räkor (väl avrunna om det är lakeräkor) Rhode islandsås 1 dl majonnäs 1/2 dl gräddfil 2 msk chilisås ev 1 cl cognac salt och svartpeppar Till garnering dill 1 citron Till servering rostat bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda ihop såsen och smaka av med salt och peppar. Skiva salladslöken och strimla salladen. Lägg en klick sås i varje glas och garnera med citron och dill
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen
Blanda gräddfil, majonnäs ochchilisås. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Blanda räkor, spara några till garnering, avokado och isbergsallad
Mixa ingredienserna till dessingen med en stavmixer och toppa på cocktailen vid servering. På nyåsafton bjöd jag på den här fräscha förrätten med hetta
När det är dags att servera så bottna glasen med lite sallad, blanda sen ned lite av salladen i räkblandningen, lägg upp i glasen och stick ned lite sallad så att det ser luftigt och snyggt ut, avsluta med en klyfta lime och några korianderblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.