Smaksätt grädden med en nypa salt och malen peppar och häll den runt sill och potatis i formen. Skiva potatisen och lägg ett lager i en smord ugnsfast form
Smält smör och pepparrot Av. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Råraka. Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet
Hacka ansjovisfiléernaoch vänd ner med spadet i bunken. Toppa med en klick gräddfil, lite rödlök, kaprisbär, gräslök och vrid över några varv med pepparkvarnen
Blanda smöret med paprika, finhackad vitlök, gräslök samt dill och fördela kryddsmöret över räkorna. Servera direkt med citronklyftor, plockad dill och gott bröd
Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. 1Salt och svartpepparHäll av sillagen och skölj filéerna. 1Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
200 g löjrom 6 fasta potatisar (stora) 1 rödlök 1 dl gräddfil smör och matolja, att steka i. 200 g löjrom 6 fasta potatisar (stora) 1 rödlök 1 dl gräddfil smör och matolja, att steka i
4 portioner till förrätt Ingredienser 400 g fast potatis, Amandine eller favoritsort 1 msk smör eller rapsolja salt & peppar Tillbehör 50 g svart kaviar, storkornig 1 st röd lök, liten 1/2 dl crème fraiche SKRIV UT RECEPTET
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.