Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter rårakamed barnen. En råraka ska vara riktigt krispig, creme fraiche fluffig och krämig
4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Råraka. Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet
Stek en råraka i taget när fettet i pannan blivit gyllenbrunt. Portionera ut rommen, gräddfilenoch rödlöken på rårakorna och garnera slutligen med citron och dill
Stek i smör på medelhög värme tills varje råraka är gyllene och lätt frasig i kanterna. Stek baconet och servera rårakorna med bacon, en klick gräddfil, nyklippt gräslök och en slev löjrom
1Topping200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl crème fraîche dill gräslök, hackad citron, i klyftor. 100 g Grana Padano, riven 500 g bakpotatis salt smör, till stekning
Topping200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl crème fraîche dill gräslök, hackad citron, i klyftor. 100 g Grana Padano, riven 500 g bakpotatis salt smör, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.