Varm matjeslåda
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill
  • 1700 g kokt skalad potatis
  • 12 purjolökar
  • 1 smör eller margarin till stekning
  • 12 dl grädde eller gräddmjölk
  • 1 en nypa salt
  • 1 nymalen peppar
  • 12 msk ströbröd
  • 14 msk riven ost
  • 12 burkar matjessill 700 g kokt skalad potatis 2 purjolökar smör eller margarin till stekning 2 dl grädde eller gräddmjölk en nypa salt nymalen peppar 2 msk ströbröd 4 msk riven ostSätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och lägg ett lager i en smord ugnsfast form. Skär matjesfiléerna i små bitar och lägg på potatisbädden. Skiva purjolöken och fräs den mjuk och glansig utan att den bryns i matfett. Bred ut den på sillen och potatisen. Lägg resten av den skivade potatisen ovanpå. Smaksätt grädden med en nypa salt och malen peppar och häll den runt sill och potatis i formen. Strö över ströbröd och riven ost och klicka på lite smör. Grädda lådan mitt i ugnen 20–25 minuter tills allt är genomhett och ytan guldgul.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.