4 portioner,
till förrätt eller buffé Ingredienser 400 g färskpotatis salt brynt smör matjessill, en eller två burkar ½ liten rödlök, finhackad gräslök dill Av: Markus Aujalay, Winterviken SKRIV UT RECEPTET
Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda koktfärskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Skrubba potatisen lätt med en rotsaksborste. Dekorera med hackad dill. 1 kg färskpotatis. Koka potatisen i saltat vatten 15-20 minuter beroende på potatisens storlek
Visst kan man göra gratäng på rå färskpotatis men har man som jag en hel drös medkokt nypotatis över kan man lika gärna passa på att göra den här goda gratängen
Koka färskpotatis tillsammans med några dillkvistar och blanda runt en klick smör innan servering. Stora härliga fester med släkt och vänner eller bara tillsammans med familjen
Servera medkokt potatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.