Skala och riv potatisen, krama ur vätskan. Smält smör i stekpanna. Forma och stek potatisen i panna ca 3-4 min eller tills den blir gyllene och frasig i kanterna. Vänd och upprepa proceduren. Salta och peppra. Tillbehör
Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna. Toppa med dill, gräslök och citron.
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen
Ta sedan upp med stekspade och lägg över uppochnervända mindre glas. Fyll korgarna med räksallad. Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt
4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Råraka. Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet
Här hemma blev det mycket sparsamt med enkel mat, TV-soffa och hundmys. Tummen upp för bästa Persbrandt som skötte övergången klockrent med ”ring-klocka-ring”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.