1smör eller margarin till stekning. 12 burkar matjessill 700 g kokt skalad potatis 2 purjolökar smör eller margarin till stekning 2 dl grädde eller gräddmjölk en nypa salt nymalen peppar 2 msk ströbröd 4 msk riven ostSätt ugnen på 225 grader. Grädda lådan mitt i ugnen 20–25 minuter tills allt är genomhett och ytan guldgul
4 1 burk matjessill (à 200 g) 1 kokt ägg 1 rödlök 1 äpple 1/2 dl majonnäs 1/2 dl crème fraiche 1 msk kaviar på tub 1 msk hackad gräslök 1 msk finhackad dill peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Tänk att det bara är några dagar kvar tillmidsommar. Den enda ändring jag gjort är att jag lagt till lite gräslök, men jag har vid andra tillfällen provat att ha i lite timjan och rosmarin och det smakade också bra
Tänkte ge er lite förslag på goda sillar och gravad lax att göra tillmidsommar. Dessa funkar ju såklart inte bara tillmidsommar utan till påsken och julen också, ja, året runt helt enkelt
Nu är det inte många dagar kvar tillmidsommar, och frågar du mig så är sill ett måste. Rosta sesamfrön och senapsfrön i en torr stekpanna tills de är gyllene
Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Till det behövs inte många ingredienser alls, bara kryddor, lagerblad, röd lök och sill
För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Efter mitt grundrecept kommer bilder på de olika smaksatta sillar jag gjort, klicka bara på bilderna så kommer du till recepten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.