8 potatiskakor
Ingredienser 500 g färskpotatis 1 st ägg 1 krm svartpeppar ½ tsk salt ½ st rödlök ½ knippa dill 200 g rökt eller färsk lax 3 msk smör- och eller rapsolja SKRIV UT RECEPTET
Smörj papperet med margarinet eller smöret. Krama ur dem med hjälp av händerna (Tips. lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den)
Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli. 4 bitar laxfilé, fryst och tinad. 4 bitar laxfilé, fryst och tinad 400 g torskfilé, fryst och tinad 4 dl vispgrädde 40 % 200 g färskost (t ex philadelphia) 2 msk koncentrerad hummerfond 2 msk dill, hackad 0,5 msk curry salt peppar 250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Med lite bröd till och lite sött till efterrätt så blev det en perfekt fredagsmiddag, utan varmrätt. Ibland får man unna sig en god bit röktlax, stenbitsrommen - det är bara att uppgradera sig till sikrom eller löjrom eller laxrom
Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen medlax. Vill man att det ska gå fortare värmer man upp en liten del av vattnet och rör ut saltet och sockret innan man blandar med resten av det kalla vattnet
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.