råraka

råraka

Råraka med äppel- och pepparrotskräm, svamp och picklad rödlök

Råraka med äppel- och pepparrotskräm, svamp och picklad rödlök

Picklad rödlök1 rödlök, tunt skivad 1 tsk salt 2 msk äppelcidervinäger 1 dl vatten. Äppel- och pepparrotskräm1 dl crème fraîche, hårt vispad 1 äpple, rivet och urkramat (litet) 3 msk färsk pepparrot, finriven 1 tsk färsk timjan, finhackad 1 krm salt 0,5 krm svartpeppar
Råraka i våffeljärnet

Råraka i våffeljärnet

900 g potatis 1 ägg salt 25 g smör, smält smör, till våffeljärnet. Servering BOB BARA BÄR
Råraka med Grana Padano och löjrom

Råraka med Grana Padano och löjrom

100 g Grana Padano, riven 500 g bakpotatis salt smör, till stekning. Topping200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl crème fraîche dill gräslök, hackad citron, i klyftor
Råraka med rökt lax

Råraka med rökt lax

Hetta upp olja och smör i en stekpanna, välj en panna som passar den storleken du vill ha på rårakan
Rårakor

Rårakor

Ta ca en dl riven potatis och forma till en boll samt tryck ut i stekpannan och sprid ut, platta till samt forma till en rund råraka med en stekspade
Dillrårakor med räktopping

Dillrårakor med räktopping

Skala och riv potatisen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda potatis och lök och krama ut så mycket vätska det går
Råraka med tillbehör

Råraka med tillbehör

4 portioner till förrätt Ingredienser 400 g fast potatis, Amandine eller favoritsort 1 msk smör eller rapsolja salt & peppar Tillbehör 50 g svart kaviar, storkornig 1 st röd lök, liten 1/2 dl crème fraiche SKRIV UT RECEPTET
Råraka med ansjovis och rödlök

Råraka med ansjovis och rödlök

4 portioner Ingredienser 6 st potatis, favoritsort eller Amandine ½ rödlök, skivad liten burk ansjovis smör till stekning SKRIV UT RECEPTET
Råraka, grundrecept

Råraka, grundrecept

Matsortera dina potatisskal till återvinning och njut av din råraka. 800 g potatis. 11 tsk salt. 150 g smör

Rårakor

Skala potatisarna och grovriv dem, blanda i salt och peppar. Hetta upp stekpannan till drygt medelhög värme med smör och/eller olja i
Råraka med rökt lax

Råraka med rökt lax

600 g potatis fast, och skalad 2 dl crème fraîche 400 g rökt lax 1 rödlök 1 citron olja smör salt dill, plockad
Calles rårakor

Calles rårakor

Ta en näve av potatisblandningen och forma en sammanhängande råraka i önskad storlek. 1. Krydda den grovrivna potatisen med salt och peppar
Råraka med löjrom

Råraka med löjrom

4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rårakor

Rårakor

Riv potatisen grovt och salta den lätt. Låt den ligga en stund och kläm sedan ur vätskan som bildats av saltet på potatisen