Räkrulle med champinjoner
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 13 dl mjölk
  • 14 st ägg
  • 1200 g champinjoner
  • 13 msk smör
  • 11 dl vetemjöl
  • 11.5 dl vispgrädde
  • 13 msk hackad dill
  • 1 salt och peppar
  • 1200 g skalade räkor
  • 11 dl riven ost
  • 1 citronklyftor
  • 1 dill
  • 1 räkor
  • 1125 g smör 2.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 4 st ägg Fyllning: 200 g champinjoner 3 msk smör 1 dl vetemjöl 3 dl mjölk 1.5 dl vispgrädde 3 msk hackad dill salt och peppar 200 g skalade räkor 1 dl riven ost Garnera med: citronklyftor dill räkor Ugn: 200°/225°Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper från kastrullens kanter.
  • 1 Ta kastrullen av värmen och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200°, 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
  • 1 Smält smör i en kastrull. Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan avdunstat. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.
  • 1 Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåts- papper.
  • 1 Strö på ost och gratinera i 225°, 10 minuter. Garnera med citronklyftor, dill och räkor. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.