1125 g
smör 2.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 4 st ägg Fyllning: 200 g champinjoner 3 msk smör 1 dl vetemjöl 3 dl mjölk 1.5 dl vispgrädde 3 msk hackad dill salt och peppar 200 g skalade räkor 1 dl riven ost Garnera med: citronklyftor dill räkor Ugn: 200°/225°Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper från kastrullens kanter.
1 Ta
kastrullen av värmen och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200°, 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
1 Smält
smör i en kastrull. Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan avdunstat. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.
1 Tillsätt
dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåts- papper.
1 Strö
på ost och gratinera i 225°, 10 minuter. Garnera med citronklyftor, dill och räkor.
11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
Fräs i smör tillsammans med curry. Låt fräsa med ett par minuter. 1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.