Ugnsbakad fylld lax med färskostkräm
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé, à 175 g
  • 1 salt och peppar
  • 11 ask färskost med paprika och chili, 125 g
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 ½ dl riven lagrad ost Rostad färskpotatis:
  • 11 kg färskpotatis
  • 12 msk rapsolja
  • 12 tsk flingsalt
  • 1 körvel
  • 1 broccoliSätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Gör ett längsgående snitt i mitten på portionsbitarna. Salta och peppra. Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Blanda färskosten med crème fraiche och lägg i snittet. Strö över riven ost. Baka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  • 1 Lägg sköljd och torkad potatis i en ugnsfast form. Gnid oljan runtom potatisarna. Strö över flingsalt.
  • 1 Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Servera laxen med rostad potatis och kokt broccoli. Garnera med körvel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.