Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Brantevikssill är en torrlagd sill som är ett måste till påsk, midsommar och jul. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny Sill Sillinläggning Silltårta Matjessill Matjessillstårta 1 5-min sill
tills gratängen fått fin färg. 5 dl matlagningsgrädde. Brukar du äta tonfisk. Vet att det finns de som anser tonfisk på burk vara kattmat, men jag äter det gärna
2 bröd 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g) 2 msk malda brödkryddor 1 msk salt 4 tsk bikarbonat 8 dl lättfil 1 dl brödsirap Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Denna julstubbe gjorde jag för några år sedan och jag tänker nog göra den i år igen. Packa stubben i folie och frys den eller täck snittytorna med plastfolie och förvara den i kylen upp till en vecka
Ett nytt favorittillbehör som jag kommer att göra många fler gånger i framtiden. Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Koka också de gröna ärterna enligt förpackningsanvisningar. Tag undan halva mängden till topping. 5 smulad fiskbuljongtärning. 5 smulad fiskbuljongtärning 0. 1Koka samman crème fraiche, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull i ett par minuter. 1Putsa laxen och fördela bitarna tillsammans med bönorna i en smord eldfast form. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 12–15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.