Blanda surdegen med resten avingredienserna. grönpesto. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pestooch kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Till servering blandad grönsallad dressad i lite citronolja och salt. Fyllning150 g getost, smulad 2 dl crème fraîche, lätt 2 ägg 1 zucchini, skivad och fräst i olivolja 1 röd paprika, i bitar 1 ask körsbärstomater 1 tsk flingsalt
Krydda med salt och peppar. Servera med vitt vin. Häll över pestonoch körsbärstomaterna och rör samman. Lägg olja, vitlök, och pinjenötter i en mixer eller matberedare och mixa ihop till en jämn massa
Häll blandningen i en skål med olja och citronsaft, blanda och smaksätt med salt och peppar. Kör oliverna, persiljan och kaprisen (som ska ha sköljts och torkats tidigare) i mixern
Servera soppan medpestooch ett gott bröd. Säg något som passar bättre efter en långpromenad i vinterlandskap eller en åktur i pulkbacken än en skål med rykande het soppa med tydlig smak av fänkål ochmed lite sting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.