Vid första tanken tycker jag det låter otroligt tråkigt som rätt, men tänker jag på det, så är det ju få saker som slår en nygrillad köttbit med potatisklyftor och en fet sås på en ljummen svensk sommarkväll
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag medstekt potatis, spenat, halloumiochstekt ägg vars rinniga gula agerar sås
Toppa med lite flingsalt, peppar och några droppar olivolja. Middagen som bland annat bestod av färsk tortellini ochstekthalloumi kändes nämligen väldigt somrig
Servera halloumiskivornamedugnsstekt sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa. Hetta upp en panna utan fett och rosta majskornen tillsammans med chilin så att de får en lätt gyllenbrun yta
Jag knäpper ju bara med kameran och hoppas det ska bli något som blir bra och användbart. Var lite försiktig med saltet bara för halloumiosten är väldigt salt
Jag kan i alla fall erinra mig för två år sedan då jag för första gången stötte på svarta risnudlaroch då konstaterade att det uppenbart finns svart ris (av vilket risnudlarna alltså är gjorda av och således är glutenfria)
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumioch lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Jag gillar att ha det stekta ägget till men i den här pytten bytte jag ut kött mot halloumioch så körde jag i en hel drös med rotfrukter jag hade hemma
Till röstin stekte jag halloumioch toppade den med en rödlöksvinägrett. Röstin blev i ochmed palsternacka och morot söt i smaken så det salta i osten och syrliga i vinägretten blev fina kontraster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.